Yemek Tarifleri: Barbunya Pilaki

Barbunya Pilaki


Pilaki denince akla ikinci gelen tarif, Barbunya Pilaki...


Malzemeler:
(4 kişilik)

  • 1 kg taze barbunya
  • 2 soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 havuç
  • 1 patates
  • 3-4 tane sivribiber
  • 6 domates
  • ½ demet maydanoz
  • 1 limon
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 4 su bardağı su
  • şeker
  • tuz
Hazırlanışı:
Barbunyayı ayıklayın ve 4 su bardağı suda 20 dakika kadar haşlayıp, süzün. Süzme suyundan 1,5 su bardağı alın. Limonu sıkıp bir kenara koyun. Yağı kızdırın, ince kıyılmış soğanı iyice kavurun.  Küp şeklinde doğranmış patates, doğranmış sivribiber ve havucu ekleyin. Sebzeleri hafif kavurun. Tencereye haşlanmış barbunya, rende domates, su, limon, tuz ve şekeri ekleyin. Yirmi dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirin.

0 yorum:

Yorum Gönder