Yemek Tarifleri: Fırında Sebze Dizmesi...

Fırında Sebze Dizmesi...

Fırında Sebze Dizmesi...

Fırında Sebze Dizmesi (Ratatouille)

4-5 kişilik
Hazırlama Süresi: 15 dakika
Pişme Süresi:30 dakika



Malzemeler:
  • 3 kabak
  • 3 patlıcan(büyükse 2)
  • 2 kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Yapılışı:
Sosunu hazırlamak için sarımsaklar ezilir. Toz biber, zeytinyağı ve tuzla beraber iyice karıştırılır.
Sebzeler yıkanır. Kabakların dışı ince kazınır. Sebzeler halka şeklinde doğranır. Tepsiye sırayla dizilir (benim patlıcan fazlaydı aralara fazladan patlıcan dizdim ) Dizme işlemi bitince hazırlanan sos tepsinin her tarafına eşit gelecek şekilde yayılır. 

Önceden ısıtılmış fırında 200-210 derecede sebzeler yumuşayıp, üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. 


Afiyet olsun....


Püf Noktası: 

Ben evde mevcut sebzelerden kullandım, büyüklükleri farklıydı. Marketten alırken ölçüleri birbiriyle uyumlu sebzeler alırsanız çok daha estetik durur ve rahat dizersiniz. Fırınınız üzerini kurutuyorsa önce yağlı kağıtla kapatıp 15 dakika sonra açabilirsiniz veya biraz kızardıktan sonra fazla kurumasını engellemek için üzerini kapatabilirsiniz..

0 yorum:

Yorum Gönder