Yemek Tarifleri: Kısır (Yağlı Köfte)

Kısır (Yağlı Köfte)



Daha çok güney yörelerimizde yapılan bir lezzet.

Malzemeler:
  • 4 çay bardağı ince köftelik bulgur
  • 2 kaşık domates salçası 1.5-2 kaşık biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tutam karabiber,kimyon
  • 3 kaşık nar ekşisi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 küçük soğan
  • Tuz
  • Arzuya göre maydanoz, taze soğan, marulun iç yaprakları

Hazırlanışı:

Köftelik bulgur karıştırma kabına alınır,üzerine biraz sıcak su gezdirilir. Diğer tarafta doğranan soğan,sarımsak,baharatlar,salça iyice karıştırılır. Bulgur bu malzemelerle karıştırılıp biraz yoğrulur. Nar ekşisi eklenir. Arada biraz su ilave edilebilir. Yoğrularak kıvamını alan köftenin üzerine ince kıyılan maydanoz, taze soğan, marul eklenir, karıştırılır. Zeytinyağı eklenir, biraz karıştırılıp servise alınır.
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder