Yemek Tarifleri: Mandalinalı Ayvalı Kereviz

Mandalinalı Ayvalı Kereviz


Mandalinalı Ayvalı Kereviz...

Porsiyon: 5-6 kişilik
Hazırlama süresi:15 dakika
Pişme süresi: 15-20 dakika


Malzemeler:
  • 3 kereviz
  • 1 çay bardağı mandalina suyu 
  • 1 ayva
  • 1 havuç
  • 1 kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı:
Kuru soğan yemeklik doğranır. Zeytinyağı tavaya alınır, ısınınca doğranan soğanlar eklenir. Havuçlar soyulur ve ince halkalar halinde doğranır. Kavrulan soğanın üzerine eklenir. 2-3 dakika kısık ateşte sotelenir. Ayva soyulup dilimlenir, tencereye alınır. Kerevizler soyulup aynı şekilde dilimlenir ve tenceye alınır.  Bir-iki defa çevrilip üzerine mandalina suyu ve tuz eklenir. Kapağı kapatılıp kısık ateşte arada kontrol ederek hafif yumuşayana kadar pişirilir (suyu çok azaldığı halde kerevizler yumuşamadıysa azar azar su ekleyebilirsiniz) . Dinlendirilip servis yapılır...

Püf Noktası: 

Ben sebzeleri ince dilimler halinde doğradım ve ezilmeyecek şekilde dikkatli pişirdim. Daha şık bir görüntü ve yoğun bir lezzet çıkıyor ortaya. Zeytinyağlılarda şeker ilave edilir ama ben kullandığım mandalina fazla şekerli olduğu için koymadım. Bu tamamen tercih meselesi :) Bi de zeytinyağından 2 yemek kaşığı kadar ayrılıp yemek piştikten sonra üzerine gezdirilip kapağı kapatılırsa daha parlak ve canlı bir görüntü elde edebilirsiniz...

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder