Yemek Tarifleri: Yoğurtlu Pırasalı Pazı Kavurması

Yoğurtlu Pırasalı Pazı Kavurması



Yoğurtlu Pırasalı Pazı Kavurması...

Porsiyon: 5-6 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişme süresi: 15 dakika

Malzemeler:

  • 1 bağ pazı
  • 4 dal ince pırasa
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı süzme yoğurt

Yapılışı:
Pazılar yıkanır, kalın damarlı çok sert yerleri varsa bıçakla alınır. Normal yemeklik doğranır. Pırasalar ince ince doğranır. Zeytinyağı tencereye alınır. Üzerine doğranan pırasalar eklenir. Orta ateşte biraz kavrulur. Üzerine pul biber eklenir, bir iki çevrilir. Pazılar tencereye alınır, tuz eklenir.  Sulandırmadan kavrulur. Pişmediyse biraz da kısık ateşte yumuşaması sağlanır. Sarımsak ezilip tencereye alınır. Karıştırılıp, tencere  ocaktan alınır. Bir kenara alıp soğuması sağlanır. Süzme yoğurt 1 yemek kaşığı kadar su ve az tuz ilavesiyle  hafif çırpılır. Ilındıktan sonra servis tabağına alınan pazı kavurmasının üzerine gezdirilir. 

Kolay gelsin, Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder