Yemek Tarifleri: Zeytinyağlı Börülce

Zeytinyağlı Börülce


Zeytinyağlı Börülce...

Malzemeler:
  • 1 su bardağı kuru börülce
  • 1 iri kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 domates
  • 1 yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 kesme şeker
  • Tuz

Yapılışı:
Börülce akşamdan ıslatılır. Sabah 10 dakika kadar haşlanır, süzülüp hazırlanır. Kuru soğan yemeklik doğranır, tencereye alınır. Zeytinyağı eklenir. Orta ateşte biraz kavrulmaya başlayınca kısık ateşe alınır, kavrulur. Biber ince doğranır, tencereye eklenir. 1-2 dakika kavrulur. Domatesler soyulup ince doğranır, tenceye alınır. Domatesler suyunu bırakıp hafif çekene kadar pişirilir. Sarımsaklar ince doğranır, domateslerin üzerine eklenir. Haşlanmış börülceler tencereye alınır. Kesme şeker, tuz ve pul biber eklenir. 1 su bardağı kadar kaynamış su eklenir. Tencerenin kapağı kapatılıp, kısık ateşte börülceler yumuşayıp yemek kıvama gelene kadar pişirilir. Üzerine limon suyu eklenir, karıştırılıp ateşten alınır. Maydanozlar ince doğranır, pişen yemeğin üzerine alınır. 

Püf Noktası: 

Kullandığınız bakliyat, içinde bulunduğunuz senenin ürünü değilse biraz zor pişebilir. Suyunu çektiği halde börülceler yumuşamadıysa tencereye sıcak su eklenir.

Yemek ister sıcak, ister soğuk servis yapılabilir. Kolay gelsin, Afiyet olsun...


0 yorum:

Yorum Gönder