Yemek Tarifleri: Zeytinyağlı Kuru Dolma

Zeytinyağlı Kuru Dolma


Dolma sevenler için gelsin. Nefis Zeytinyağlı Kuru Dolma...

Malzemeler:
  • 2 bardak pirinç
  • 2 kuru soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (tepeleme)
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı baharat (çiğ köfte baharatı, veya yedi çeşit baharat adıyla satılıyor, yoksa yenibahar kullanılabilir)
  • 1 tane iri domates
  • 1 tane  taze biber
  • 1.5 çay bardağı  zeytinyağı (klasik küçük çay bardağı)
  • 3-4 kaşık nar ekşisi
  • Tuz
  • Dolmalık kuru biber, patlıcan, kabak

Yapılışı:
Soğan yemeklik doğranır, zeytinyağında kısık ateşte kavrulur. Pirinç nişastalı suyu gidene kadar iyice yıkanır., süzülür. Kavrulan soğanın üzerine eklenir,3-4 dakika kısık ateşte pişirilir. Dilerseniz bu aşamada yarım çaybardağı su ekleyebilirsiniz. Ben baldo pirinç kullandığım için su ekliyorum. Dolmaların içinin eşit pişmesi daha kolay oluyor.

0 yorum:

Yorum Gönder