Yemek Tarifleri: Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği



Yaz günlerinin nefis tadı, Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği...

Malzemeler:
  • 5 tane kemer patlıcan
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 4-5 tane çarliston biber
  • 5 tane domates (küçükse 6-7 bir tanesi acı olsun :)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 küp şeker

Yapılışı:
Kuru soğanlar yemeklik doğranır. Zeytinyağıyla beraber tencereye alınır. Kısık ateşte kavrulur. Biberler iri doğranır, tavaya alınır.  1-2 dakika kadar kavrulur. 

Patlıcanlar alaca soyulur (pijamalı :)) İri doğranır, tencereye alınır. Orta ateşte arada karıştırarak 2-3 dakika kavrulur. Üzerine kabukları soyulup, iri küpler halinde  doğranan domatesler eklenir. Ufak doğranan sarımsaklar, küp şeker eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır. Orta ateşte kaynaması beklenir. Ocak biraz kısılır. 

Arada karıştırabilirsiniz ama mutfak beziyle tencereyi iki kulpundan kavrayıp, sallayarak alt üst etmeyi tavsiye ederim. Hem yemek karışır, hem patlıcanlar ezilmez. 

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder