Yemek Tarifleri: Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz



Çocukluğumda adını ve tadını bilmediğim bir sebzedir kereviz. Tadına ilk baktığımda kayıp olarak görmemiştim, yemek dağarcığımda yer almayışını. Bu tarif mayhoş tadı ve mis gibi kokusuyla kerevizi beğenerek yememi sağladı:))

Malzemeler:
  • 3 orta boy kereviz
  • 2 kuru soğan
  • 1 patates
  • 3 havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 portakal
  • 1 limon
  • Tuz
  • 1 küp şeker

Yapılışı:
Soğanlar yemeklik doğranır, tencerede zeytinyağıyla beraber kısık ateşte kavrulur. Havuçlar soyulur, verev doğranır. Soğanların üzerine eklenir, 2-3 dakika kavrulur. Patates soyulur doğranır. Tencereye alınır, karıştırılır. 

0 yorum:

Yorum Gönder