Yemek Tarifleri: Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması

Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması



Yer elması A ve C vitaminleri ile kalsiyum, demir ve fosfor mineralleri açısından çok zengindir. Portakal yer elmasının tadını dengeleyerek nefis ve sağlıklı bir yemek ortaya çıkmasını sağlıyor. Ben çok beğendim; Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması...

Malzemeler:
  • 500 gr yer elması
  • 2 küçük kuru soğan
  • 3 havuç (büyükse iki tane)
  • 1 patates
  • 2 portakal
  • 1 limon
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik  zeytinyağı

Yapılışı:
 Kuru soğan yemeklik doğranır. Zeytinyağı tencereye alınır. Soğan eklenir, kısık ateşte kavrulur. Havuçlar verev doğranır,(ben resimde görüldüğü gibi doğradım, tabakta şık duruyor :))  kavrulan soğanın üzerine eklenir. 2-3 dakika pişirilir. Patatesler ve yer elmaları da doğranır ve tencereye eklenir.


0 yorum:

Yorum Gönder