Yemek Tarifleri: Zeytinyağlı Taze Fasülye

Zeytinyağlı Taze Fasülye



Türk Mutfağının vazgeçilmezi. Yaz sofralarının baş rol oyuncusu :) Zeytinyağlı Taze Fasülye...

Malzemeler:
  • 750 gr taze fasülye
  • 4-5 domates
  • 2 yeşil biber
  • 2 kuru soğan
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:
Fasülyenin kılçıkları ayıklanır, kırılır. Soğan doğranır, zeytinyağıyla beraber tencerede kısık ateşte kavrulur. Üzerine yıkanıp suyu süzülen fasülyeler eklenir. Kapağı kapatılır. Kısık ateşte 2-3 dakika kavrulur. Domateslerin kabukları soyulur, küp küp doğranır. Biberler yemeklik doğranır. Fasülyenin üzerine önce biber, sonra domates yayılır. Tuzu serpilir, 2-3 kaşık zeytinyağı gezdirilir. Tencerenin kapağı kapatılır. Kaynayınca altı kısılır, fasülyeler yumuşayana kadar pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder